Ga naar de inhoud

redactie

Doel: ik schrijf helder en beknopt en zoek bij voorkeur onderwerpen die me interesseren of verrassen. Ik verwacht hierdoor ook mijn lezers te interesseren of verrassen.

• Schrijven teksten

• Eindredactie

• Projectleiding en -begeleiding

Ervaring:
– In de jaren ’80 en ’90 maakte ik voor uitgeverij Sun in Nijmegen 6 fietsmappen in de succesvolle reeks ‘Fietsen in de wijde omgeving van …’
– Vanaf eind jaren ’80 tot 2010 schreef ik fietsroutegidsen voor de Stichting Landelijk Fietsplatform over bewegwijzerde LF-routes. De laatste jaren was de tendens om de tekst beknopt te houden en te focussen op een beperkt aantal onderwerpen die een relatie hebben met het thema van de routes.
– Vanaf 2005 schrijf ik als freelancer hele gidsen of bijdragen aan gidsen van onder andere ANWB, uitgeverij Terra Lannoo, Kosmos en Buijten & Schipperheijn.
– Projectleiding bij het realiseren van gidsen van Stichting Landelijk Fietsplatform: contact met auteurs, cartografie en vormgeving, eindredactie.
– In 2010/ 2011 projectleiding voor ANWB-fietsroutegids.
– Vanaf 2010: wandelgidsen voor uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, samen met Menno Faber, Rob Wolfs en Sietske de Vet.
– Vanaf 2020: een succesvolle reeks fiets- en wandelgidsen voor uitgeverij Elmar, onder andere Fietsen langs het Pieterpad, Fietsen langs de Maas en Fietsen langs de Noordzeekust. Voor deze reeks heb ik een nieuwe aanpak ontwikkeld: persoonlijker, met meer diepgang, onder andere door interviews met mensen die een relatie hebben met het thema van het boek, en veel aandacht voor beeld.
– Vanaf 2018: complete reportages voor het tijdschrift Toeractief. Deze bestaan uit een fiets- of wandelroute, een sfeerverhaal en een fotoreportage met modellen.